Tarinamme

Monipa ei arvaakaan, kuinka hurjan monivaiheinen tarina vuonna 2022 perustetun Lemmikkisirkuksen taustalla piilee! 

Elettiin vuotta 2019 ja Titta oli joutunut terveydellisistä syistä luopumaan lemmikkihoitolastaan. Mielessä kyti kuitenkin vahvana ajatus, että eläinalalla olisi pysyttävä. Lapsesta saakka oli sydämessä itänyt ihan erityinen rakkaus ja mielenkiinto eläimiä kohtaan, ja päässä oli aivan valtava määrä kaikenlaista eläimiä koskevaa nippelitietoa ja tekemisen vimmaa, joka oli kerta kaikkiaan pakko päästä laittamaan hyötykäyttöön. Ja mikäpä muukaan ratkaisu tähän olisi parempi, kuin oma lemmikkitarvikeliike?

Tuumasta toimeen. Yhtiökumppaniksi löytyi koiranruokia hoitolaan toimittanut Marjut ja yhdessä perustettiin franchise-sopimuksella Pieksämäen Prismalle lemmikkitarvikemyymälä, jonka vastaanotto oli heti avajaisten jälkeen riehuneesta koronasta huolimatta huikea menestys. Jonkin aikaa myymälää pyöritettiin ja joka päivä rakastuttiin työhömme aina vain enemmän. Ihana vakioasiakkaiden joukko kasvoi ja kaikki oli ihanasti. Saimme tehdä unelmatyötämme ja olla avuksi kymmenille, ellei sadoille lemmikinomistajille!

Toiminta tyssäsi valitettavasti lyhyeen, kun ketjun organisaatiouudistusten myötä myös meidän myymälämme siirtyi ketjun myymäläksi kuudentoista muun pienyrittäjävetoisen myymälän mukana vuonna 2021. Oltiin tienristeyksessä ja jonkin aikaa kokeiltiin kaikenlaista muuta. Veri veti kuitenkin vahvasti eläinalalle ja vuoden 2022 syksyllä Titta ei enää kestänyt! Oli pakko päästä takaisin omiin hommiin.

Ajatus Lemmikkisirkuksesta alkoi itää eräällä lomareissulla, kun Titta kohtasi sattumalta erään koiranomistajan, joka kertoi koiransa kärsivän korvien kutinasta. Oli valtavan ihanaa päästä keskustelemaan koiran ruokavaliosta ja neuvoa, kuinka todennäköisesti ongelma väistyisi. Kohtaamisen jälkeen teki mieli ottaa seuraava “asiakas”. Ja seuraava, ja seuraava! Tuttu sydämen palo oli herännyt ja sen jälkeen se oli menoa. 

Kuukautta myöhemmin oli tiedossa liiketila ja Lemmikkisirkuksen konsepti kasvoi villisti, rönsyten joka suuntaan. Oli oltava paikkakunnan paras asiakaspalvelu. Oli oltava asiantuntijuutta, lupsakkaa savolaisuutta, sydänlämpöistä otetta työhön. Iloa ja väriä.

Titta otti yhteyttä edellisen myymälämme työntekijään, Tiiaan, ja pyysi tätä taas hommiin. Tiia suostui jo ennen kuin edes tiesi, mistä paikkakunnasta puhutaan! Kaipuu alalle oli kaihertanut Tiiaakin. Joulukuussa 2022 avattiin maailman ensimmäinen Lemmikkisirkus ja kaupan arki pääsi jälleen alkamaan.

Hetken aikaa myymälän kulisseissa puuhasi myös ketjuliikkeen ajoilta tuttu Marjut, joka jatkoi keväällä 2024 matkaa toiseen kaupunkiin ja uusiin haasteisiin.

Tänäkin päivänä Lemmikkisirkus palvelee ilolla ja intohimolla Pieksämäen torin laidalla. Meillä on valtava halu palvella jokaista asiakastamme niin, että tekemisestämme välittyy se ilo, jota koemme saadessamme tehdä tätä työtä. Tekemistämme sävyttää aito mielenkiinto ja pyrkimys juuri Sinun lemmikkisi hyvinvointiin. Villinä ja vapaana, ketjuista irrallisena eläinkauppana meidän on mahdollista muokata valikoimaamme ja toimintaamme asiakkaidemme toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Tervetuloa aidosti sydämellisen palvelun eläinkauppaan!